Munkatársak - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Huszárné Kürti Éva

 EFI Irodavezető – egészségügyi szakoktató, egészségtan tanár, sportoktató

 Egészségügyi pályámat röntgen majd képi diagnosztikai szakasszisztensként kezdtem. Az egészségügyi főiskola elvégzése után egészségfejlesztés szakirányban tanultam tovább, és szereztem mester diplomámat. A sport iránti szeretet mindig is része volt az életemnek ez vezetett sportoktatói oklevelemhez, melyen belül folyamatosan képzem magam.  Az egészségfejlesztési iroda lehetőséget ad, hogy ismereteimmel hozzájáruljak a lakosság egészségtudatos magatartásához, ezáltal a jobb egészségi állapot eléréséhez.

Tóth Eszter

 EFI asszisztens – dietetikus

 1990-ben születtem Szentendrén, és jelenleg is ott élek. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán szereztem dietetikus diplomát, majd elvégeztem a Táplálkozástudományi MSc képzést. A prevenció területe mindig is közel állt a szívemhez, szerintem kiemelten fontos a lakosság megfelelő tájékoztatása, és bevonása a különböző egészségmegőrző programokba.

Másik szenvedélyem az írás, novelláim már megjelentek nyomtatásban és online felületen is, valamint elvégeztem egy újságírói iskolát, így szakmai cikkek írásában is részt veszek.

Horváth Judit

Pszichológus, pedagógiai szakpszichológus, magyar szakos bölcsész, drámapedagógus, coach, biblioterapeuta

Budapesten születtem, Sopronban nőttem fel, amire máig büszke vagyok. Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, a drámapedagógia szakos oklevelet Zsámbékon, Gabnai Katalin posztgraduális képzésén szereztem. Számos szakmai tanfolyamon kaptam tanúsítványt. Jelenleg szabadfoglalkozású vagyok, tréningeket tartok a Metropolitan Egyetemen, csoportokat vezetek, előadásokat tartok főiskolákon és konferenciákon. Hobbim az olvasószerkesztői munka, szépirodalmi, művészeti könyvek korrektúráját végzem. Újságírással is foglalkozom, helyi és országos lapokban egyaránt publikálok, rádiós és tv-s szakértőként is működöm. Döntően kamaszokkal és fiatal felnőttekkel foglalkozom, biblioterapeutaként a felnőtt korosztálynak: könyvtárosoknak, szociálpedagógusoknak, pedagógusoknak tanítok pszichológiát. Teljes pályafutásom során a lelki egészség kérdése foglalkoztatott a legjobban, azon belül is a prevenció, mint lehetőség. Ezért csatlakoztam az EFI munkájához. Házastársam Biczák Péter könyvtáros, három felnőtt gyermekem van, Gergely (informatikus), Orsolya (pszichopedagógus, informatika tanár), Márton (hangmérnök). Szentendrén élek.

Kozma Orsolya Dóra

EFI Lelki Egészség Központ (LEK), pszichológus

Az aktív, egészséges élet mindig is fontos volt számomra. Többek között ezért jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára, ahol 2013-ban egészségfejlesztő és rekreációszervező szakon végeztem. Ezután a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán folytattam tanulmányaimat, ahol 2018-ban megszereztem mesterdiplomát. Jelenleg családterápiás és autogén tréneri képzésben veszek részt. Pomázi lakosként különösen örülök, hogy az Egészségfejlesztési Iroda Lelki Egészség Központjában a Szentendrei Járás lakosainak egészségéért dolgozhatok.

Lehosik Marianna

EFI Pszichológus, Pedagógiai szakpszichológus

Pszichológusi diplomámat 1997-ben szereztem a Debreceni Egyetem Pszichológia karán, a szakpszichológusi képesítésemet pedig az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán.

Kezdetben klinikai területen dolgoztam, itt ismerkedtem meg többek között az autogén tréninggel is, amit azóta is szívesen használok a terápiás gyakorlatban, egyéni és csoportos formában egyaránt.

Jelenleg az EFI iroda mellett iskolapszichológusként dolgozom. Fontos feladatomnak tartom, hogy a diákok számára a lelki gondoskodás mellett minél több, számukra jól hasznosítható pszichológiai ismeretet adjak át, valamint bevonjam őket az EFI iroda programjaiba.

Ésik Judit

Dietetikus, Egészségtan tanár, Táncoktató

1997-ben diplomáztam Budapesten, az akkori Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar (HIETE – EFK) Dietetikus Szakán. Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) „A gyermek és serdülőkorú tornászlányok táplálkozásának vizsgálata” című előadásommal II. helyezést értem el. 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Egészségtan tanár Szakán. Napjainkban kiemelten fontos feladatnak tartom az egészségmegőrzést. Véleményem szerint az egészséges életmódhoz a helyes táplálkozáson kívül a rendszeres testmozgásra is szükség van.

Hiteles szakemberként elmondhatom, hogy többéves versenysport (szertorna, ritmikus gimnasztika, versenytánc) múltam után szereztem 2009-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézetnél (TFTI) Sportoktató szakképesítést, táncsport szakágban, társastánc szakterületen.  2011-ben pedig hivatalosan is zumba oktató lettem B1, B2, Gold szinteken.

Dietetikusi gyakorlatot először az egészségügyben, mint terápiás dietetikus szereztem, a különböző belgyógyászati betegségek (kiemelten a cukorbetegek) dietoterápiája és az étrendtervezés terén. Később a Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ) lehetőségem nyílt az egészségnevelés területén, mint prevenciós dietetikus is gyakorlati tapasztalatokat szereznem. Részt vettem lakossági és iskolai táplálkozási programok szervezésében és lebonyolításában, továbbá számos egészségmegőrző rendezvények keretében prezentációk, dietetikai konzultációk tartásában. Pályafutásom során bölcsődei élelmezésvezetőként is dolgoztam. Az elmúlt évek során, mint vállalkozó dietetikus számos médium (televízió, rádió, újság), szálloda, fitness klub táplálkozási szaktanácsadója voltam. A nevemhez fűződik a Vári & Vári Kft Cukrászati Termelőüzem által előállított 9 féle “FANNI” diétás süteménycsalád dietetikai szakvéleményezése. A TÁMOP 6.1.2. Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok keretében számos cégnél és egyesületnél (pl. McDonald’s Magyarország Kft., Kirchhoff Hungária Kft., Zenon Kft., BorgWarner Kft., PartnerGroup Kft., Csákvár Sportegyesület) vettem részt dietetikusként a táplálkozási alprogramok sikeres megvalósításában. Auditorként részt vettem a TÁMOP-6.1.1. Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása c. projektben. A Medicover Eiffel Magánklinikán, továbbá a CBA Üzlethálózat táplálkozási tanácsadójaként is dolgoztam, több céges (pl. Sanofi Aventis, UPC, CISCO) és iskolai felkérésre tartottam és tartok táplálkozással kapcsolatos előadásokat, kóstolókat.

Jelenleg a Szentendrei SZTK, az EFI és a Medicina Egészségközpont dietetikusaként, továbbá a Fitness Akadémia oktatójaként tevékenykedem. Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ), Magyar Diabetes Társaságnak (MDT), Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak (MTT). 2014. áprilisától az MDOSZ egyik budapesti küldötte is lettem.

Kasza Noémi

Gyógytornász

Erdélyben születtem, de kisgyermek korom óta Szentendrén élek. Gyógytornászként végeztem 2013-ban a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Szakán. McKenzie tanfolyamot (mely jelenleg még tart) és Tape Tanfolyamot végeztem. Szívügyemnek tartom az emberek segítését, mind fizikálisan mind, ha szükség van rám mentálisan is. Lelkigondozói végzettségem is van. Szabadidőmben szeretek túrázni, olvasni, barátokkal beszélgetni. Ahol szükség van rám, ott igyekszem jelen lenni.

Törökné Bakos Beáta

 Gyógytornász

 Végzettségeimet tekintve gyógytornász, egészségügyi menedzser szakértő és gyógyszertári asszisztens vagyok.

16 éve dolgozom gyógytornászként, fekvő, majd járóbeteg ellátásban is szereztem tapasztalatot. Vezetőgyógytornászként is kipróbálhattam magamat.

Jelenleg szentendrei magánrendelőmben igyekszem szakmailag és emberileg a legtöbbet nyújtani pácienseimnek.

A prevenció területén évek óta elkötelezett vagyok. Tele ötlettel és lelkesedéssel csatlakoztam az EFI csapatához.

Szabó Anikó

Iskolavédőnő

Iskolavédőnőként 2000 óta dolgozom Szentendrén. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a diákok egészségfejlesztését. Gyermek, ifjúsági és felnőtt csapattal is jó helyezéseket értünk el az elsősegélynyújtó versenyeken.

Szőkéné Szabó Csilla

Iskolavédőnő

2002-ben végeztem a Semmelweis Egyetem védőnő szakán, majd pedig négy évig területi védőnőként dolgoztam. Gyermekeim születését követően Szentendre két általános iskolájában helyezkedtem el iskolavédőnőként.

Azóta is ezen a területen dolgozom a II. Rákóczi F. Általános Iskolában és az Izbégi Általános Iskolában.

Munkám nagy részét a prevenció, az egészségfejlesztés, az egészségnevelés teszi ki.

Nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom az iskolák pedagógusaival és a gyermekekkel egyaránt. Jó érzés egy ilyen csapatban dolgozni.