Rólunk - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet a VEKOP 7.2.2.-17-2017-00005 azonosítószámú, „Egészségfejlesztési iroda létesítése a Szentendrei járásban„ címmel benyújtott pályázatával nyert el.

A projekt lehetővé teszi a szentendrei székhelyű Egészségfejlesztési Iroda létrehozását, mely egészségmegőrző, prevenciós programokat kínál a járás 12 települése számára.

október 1.-től az Egészségfejlesztési Irodának helyet adó Dunakanyar körút 14. szám alatti Szolgáltatóházban és Szentendrei járás településein a lakosság számára ingyenesen elérhető programok valósulnak meg. Céljuk az egészséges életmód, az egészségtudatos magatartás elemeinek ismertetése a betegségek megelőzése érdekében.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) meghatározása szerint az egészség a testi, lelki, szociális jóllét állapota. Ennek megfelelően programjaink mindhárom területre kiterjednek.

Az életmód és étrendi tanácsadások, mozgásprogramok elsősorban a testi egészség megőrzését szolgálják.

A lelki egészségközpont (LEK) pszichológus kollégák bevonásával a mentális egészség megőrzését segíti.

A közösségi programok és klubfoglalkozások az ismeretek bővítése mellett a szociális kapcsolatokat is erősítik.

Az Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda települései:

Budakalász, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu