6 alkalmas klubfoglalkozásaink a járás 12 településének lakói számára TÉRÍTÉSMENTESEN állnak rendelkezésre. A költségeket az Európai Szociális Alap által finanszírozott projekt biztosítja. A foglalkozásokról bővebb információ lentebb található. Az időpontokról és helyszínekről pedig a programnaptárban tájékozódhat.

Biblioterápia, vagy a gyógyító beszélgetés

Az Egészségfejlesztési Iroda klubfoglalkozásain belül, a Lelki Egészség Központ kollégái által vezetett foglalkozások célja, hogy hozzásegítsük klubtagjainkat a feszültségmentesebb, kellemesebb közérzethez, a pozitívabb énképhez, a stressz csökkentéséhez, a különböző életvezetési problémák megoldásához.

A biblioterápia klub is ezt a célt szolgálja. A hivatalos elnevezése helyett inkább a könyvekkel való gyógyítás, gyógyító beszélgetés kifejezéseket használnám.

Maga módszer 30 éve érkezett Magyarországra, angolszász területeken ennél sokkal régebben használják sikerrel.

Alakuló klubunkban irodalmi alkotásokról beszélgetünk, de nem a megszokott műelemzés szintjén, hanem sokkal inkább a kiváltott érzelmek, gondolatok, tapasztalatok megosztása révén. Célunk az önismeret fejlesztése, nehéz élethelyzetek megoldásának könnyítése, segítő baráti közösség megteremtése a személyes beszélgetések során.  A klub két hetente működik majd, megbeszélt, rögzített időpontban, másfél órában.

Minden alkalommal egy-egy irodalmi műalkotás (novella, regény, vers, könyvrészlet) felhasználásával történik a beszélgetés, szakképzett vezetők segítségével, esetenként meghívott előadóval.

Beszélgetős csoport jellegénél fogva 12-14 jelentkezőt várunk, a klub hat alkalmat ölel fel.

A klub vezetői pszichológusok, magyartanárok, drámapedagógusok.

A klubban való részvétel ingyenes.

A foglalkozásokat vezeti:

Horváth Judit pszichológus, magyartanár, biblioterapeuta, Kozma Orsolya pszichológus, Lehosik Marianna pszichológus, biblioterapeuta

A programon való részvétel feltételei:

  • A jelentkezés elküldése az efi@szeirendelo.hu email címre, a név és elérhetőség megadásával, vagy nyitvatartási időnkben, telefonon bejelentkezve az alábbi számon: +36 26 777 015
  • A belépéskor és a program végén az Európai Szociális Alap kérdőívének kitöltése
  • Az első alkalommal a 6 alkalomra szóló részvételi szándéknyilatkozat kitöltése

Az aktuálisan induló csoportok időpontjáról a Programnaptárban tájékozódhat.