Saját testsúlyos-Street workout edzés a Czóbel parkban - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda


Az Egészségfejlesztési Iroda, saját testsúlyos/street workout edzéseket indít Szentendrén, a Czóbel parkban található Street workout parkban, 2 időpontban.

Keddenként délelőtt 9.00-10.00 óra között – Elsősorban diákoknak szervezzük, a nyári szünet idejére. Első alkalom: június 25.

Szerdánként délután 18.00-19.00 között – Elsősorban felnőtteket várunk, akik szeretnék megismerni ezt az edzésformát. Első alkalom: május 29.

Az edzéseket Bognár Ferenc rekreációszervező, egészségfejlesztő kollégánk vezeti.

A járás lakosai számára térítés mentes a foglalkozáson való résztvétel, de regisztrációt az alábbi linken kérünk: https://forms.gle/wWmJE2jhLXKQcCrQA

A mozgásformáról:

Gyakori tévhit, hogy a saját testsúlyos gyakorlatokkal nem lehet izmot fejleszteni. Pedig elég csak ránézni például a tornászokra! Ez az edzésforma nem csak a fizikai erőt és állóképességet fejleszti, hanem a testkontrollt, az egyensúlyt és a mozgékonyságot egyaránt.

A gyakorlatok az erőnléthez igazítva progresszíven építhetők, így bármely fittségi szinten megkezdhetők az edzések, de elsősorban a fiatal és közép korosztálynak ajánljuk csoportunkat.

Megelőző sérülések, mozgásrendszeri panaszok illetve egyéb társbetegség esetén javasoljuk a szakorvossal történő előzetes konzultációt. Az órákon mindenki a saját felelősségére vehet részt.

A street workout edzés merít a gimnasztika és a szertorna elemeiből, így jellegzetes gyakorlatai a különféle fekvőtámaszok, a guggolások, húzódzkodások, tolódzkodás és fellépések. Versenyzői szinten a gyakorlatok már akrobatikus jelleggel bírnak. A konditermi edzésekhez képest funkcionálisabb gyakorlatokat tartalmaz, jobban fejleszti a test hajlékonyságát, ruganyosságát, az egyensúlyt és a testtudatot. Hátránya azonban, hogy egy pont felett az izomtömeg növelése nem fokozható úgy, mint az edzőtermi súlyokkal.

Az edzések során a sérülésveszély miatt kiemelt fontossággal bír, a precíz, edzettséghez igazított gyakorlat kivitelezés. Kezdőknek éppen ezért csak képzett szakember vezetésével ajánljuk a street workout edzések megkezdését. Nagy segítség lehet videók megtekintése, vagy egy jól felépített szakkönyv, de leginkább azok számára, akik már megfelelő testtudattal rendelkeznek. Ennek hiányában a külső kontrollra is szükség van, a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez.

.Az edzések látogatása INGYENES, de regisztrációhoz kötött, mivel a létszám korlátozott.


Az alábbi linken tud regisztrálni: https://forms.gle/wWmJE2jhLXKQcCrQA

Kérdés esetén:
efi.sport@szeirendelo.hu e-mail címen vagy a +36 20 376 1806 telefonszámod tud érdeklődni.