A szorongás és az aggodalom oldása - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A szorongás és az aggodalom oldása

Aggódom, hogy túl sokat aggódom

A fölösleges aggodalom mértékének csökkentését segítő 2 alkalmas foglalkozást indítunk. (Részletesebb leírás lejjebb található)

Csoportvezető: Horváth Judit, pszichológus

Legközelebb induló csoportunk időpontjai:

A júniusi és júliusi csoport is BETELT! Hamarosan közzé tesszük új időpontjainkat.

Kezdés: 18.00 – 19.30.

Helyszín: Szentendre, Városház tér 4. (Egészségfejlesztési Iroda)

Jelentkezés: https://forms.gle/oRXUxLxiPYv6bDz17

Kismértékű szorongás és aggodalom olykor nagyon hasznos. Motivál minket arra, hogy felkészüljünk egy megmérettetésre, törődjünk az egészségünkkel, vagy éppen időt szánjunk egy fontos probléma megoldására. A szorongás felkészíti a testünket és az elménket arra, hogy szembe tudjunk nézni a veszéllyel, váratlan helyzetekkel. Ilyenkor a szokásosnál feszültebbek és éberebbek vagyunk, jobban tudunk koncentrálni – ameddig el nem hatalmasodik rajtunk ez az állapot.

A szorongás akkor okoz problémát, amikor túl gyakran, túl intenzíven van jelen életünkben, és nem tudjuk oldani. Ilyen esetben szervezetünk folyamatosan készültségi állapotban van, nem tud energiát fordítani a regenerálódásra, ami komoly betegségek kialakulásához vezethet. Emellett a túlzott mértékű szorongás gátolhat minket a mindennapok során is, vezető szerepet vállalva döntéseinkben, viselkedésünkben.

Az Egészségfejlesztési Iroda abban segíti a programra jelentkezőket, hogy hogyan tudják a mindennapi helyzetekben a fölösleges aggodalom mértékét csökkenteni.

Forrás:

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek