Biblioterápia - irodalom és önismeret - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A 4 alkalmas biblioterápiás csoportfoglalkozások folyamatosan indulnak a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban!

A foglalkozások a járás lakosai számára INGYENESEK, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötöttek! Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://forms.gle/bGzbBHoE3aYSxGCm9

A nyári időszakban nem indítunk csoportot. A jelentkezéseket érdeklődésnek vesszük, és értesítést küldünk a következő csoport indulásáról, ami szeptemberben várható. Ekkor kérünk majd megerősítést a résztvételi szándékról.

Foglalkozások helyszíne: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Szántó Piroska terme (Szentendre, Patriarka u. 7.)

A foglalkozások két heti rendszerességgel, hétfői napokon, este 6 órai kezdettel zajlanak. A jelentkezési lap kitöltése után levélben tájékoztatót küldünk, a következő csoport indulásáról. (Amennyiben már pontosítottuk a dátumokat, azt a jelentkezési lapon jelezzük.)

Mi várható a foglalkozásokon?

“Minden alkalommal egy-egy irodalmi alkotás segítségével érzelmekről, gondolatokról, tapasztalatokról beszélgetünk. Célunk az önismeret fejlesztése, nehéz élethelyzetek megoldásának könnyítése, segítő baráti közösség megteremtése a személyes beszélgetések során.” Horváth Judit

A foglalkozás vezetője: Horváth Judit pszichológus, biblioterapeuta kiképző (A biblioterápiáról közelről – A szentendrei modell című könyv társszerzője)

Beszélgetés Horváth Judittal a biblioterápiáról, a Budakalász TV Köztér című műsorában:

Horváth Judit a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban tartott előadást Olvasás, mesehallgatás, lelki egészség – a könyv és a biblioterápia varázslata címmel. A teljes előadás itt tekinthető meg: