Millió lépés az életért - budakalászi sikerek - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

2021. októberében, az Egészséges Budakalászért Egyesülettel együttműködésben, az Egészségfejlesztési Iroda szakmai támogatásával elindítottuk a Budakalászi Gyaloglóklubot. A foglalkozásokat Lazanyi Edit vezeti, aki kiemelkedő lelkesedésével és vitalitásával inspiráló példaként szolgál a klubtagoknak.

Az elmúlt év végén klubunk csatlakozott az  Országos Gyalogló Idősek Klubhálózathoz, és részt vett a Millió lépés az életért program, időseknek szóló kihívásában. A csoport tagjai egy telefonos applikáción keresztül gyűjtötték a megtett lépéseket, amelyhez külön gratulálunk! (Zárójelben érdemes megjegyezni, hogy a rendszeres testmozgás számos előnye mellett, a mentális egészség, frissesség megőrzésében is szerepet játszik.)

A csoport 6. helyezést ért el a kihívás teljesítése során, így az a megtiszteltetés érte a klubot, hogy meghívást kapott a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) rendezvényére, ahol a kiemelkedő teljesítményt nyújtó klubok díjazásban részesültek.

A gyaloglóklub 21 fő aktív részvételével, 2 hónap alatt összesen 15 263 086 lépést tett meg.

A díjátadón a klubvezetőnk, Lazanyi Edit képviselte a csapatot. Az oklevél mellett a teljesítmény díjazásaként átvehetett 7 pár nordic walking botot is, amelyek különösen jó szolgálatot tesznek. A csoportból többen is végeztek nordic walking tanfolyamot, de eszköz még nem állt a rendelkezésükre, így most lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.

Gratulálunk a kitartó és lelkes csapatnak! Kívánunk a továbbiakban minél több közösen megtett kilométert, és bátorítunk mindenkit aki kedvet kap a gyalogláshoz, hogy csatlakozzon a csoporthoz.

A díjátadóról további információk találhatók a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány honlapján.