Egyéni állapotfelmérés és testösszetétel analízis, folytatjuk! - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Irodánkban előre egyeztetett időpontban (hétköznap 9:00-16.00 óra között, keddenként 18:00-ig) végezzük az állapotfelmérést.

Budakalászon és Pomázon havi 1-1 alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a programon. A járás lakosai számára a tanácsadás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A következő időpontok egyeztetés alatt, amelyekre majd az alábbi felületen lehet jelentkezni.

Mire készüljön?

Az állapotfelmérésre Inbody 270 készüléket használunk, amely a testösszetétel mellett információt ad az alapanyagcseréről, a szervezet víz és ásványi anyag ellátottságáról, valamint javaslatokat is kapunk, mely paraméterekre érdemes odafigyelni. (Pacemaker mellett nem végezhető a mérés, mivel egyenáramot használunk, ami megzavarhatja a készüléket. Fém protézis közvetlenül nem okoz gondot, de torzítja a mérési eredményeket, így ez esetben sem javasoljuk a mérés elvégzését. Fogászati implantátumok, tömések nem jelentenek gondot. Várandósság esetén sem végezzük el a mérést, mivel erről nincsenek adataink.)

A mérést követően vérnyomást mérünk, megnézzük a vér oxigén telítettségét, és életmód kérdőív segítségével feltérképezzük azokat a területeket, ahol érdemes lehet változtatni, a célok elérése érdekében.

A beszélgetés személyre szabott, elsősorban arra törekszünk, hogy közösen feltárjuk, milyen egészséges szokást lehet az életmódba beépíteni. A megvonás, lemondás helyett a pozitív változásokra helyezzük a hangsúlyt.

A mérés és a beszélgetés kb. 30 perc időtartamú.

Bővebb infrormáció

Kollégák: Tóth Eszter – dietetikus, Huszárné Kürti Éva – egészségtan tanár, mentálhigiénés szakember, Bognár Ferenc – rekreációszervező és egészségfejlesztő