Új kondipark a Postás strandon - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Nagy örömmel osztjuk meg mi is a hírt, hogy újabb kondiparkkal gazdagodott Szentendre városa, az önkormányzat hozzájárulásával és Lakatos Péter helyi vállalkozó támogatásával, egy példaértékű együttműködés keretében. Az egészséges életmód fontos része a rendszeres testmozgás. Minél több a lehetőség, annál nagyobb az esély, hogy mindenki talál a számára megfelelő mozgásformát, így egyre többen építik be életmódjukba a rendszeres mozgást. Szentendre és a Dunakanyar nagy előnye a csodálatos természeti környezet, amit érdemes kihasználni.

Az átadó után volt szerencsénk Péterrel, néhány perces interjút készíteni. (Amennyiben eszközén a hang nem erősíthető megfelelő hangerőre, a riport szöveges formában is megtalálható a videó alatt).

Beszélgetés Lakatos Péterrel, a Postás strandon létrehozott kondipark átadója után

Nagy-nagy szeretettel üdvözlök mindenkit, Bognár Ferenc vagyok. Az EFI képviseletében vagyunk itt ezen a különleges helyszínen,  Szentendrén a Postás Strandon, ahol Lakatos Péter támogatásával (és a Szentendrei Önkormányzat hozzájárulásával) megépült és átadásra került most már hivatalosan is ez a kondipark. Engedjétek meg, hogy üdvözöljem Lakatos Pétert. Úgy gondolom hazai sportos berkekben nem kell bemutatni, de kérlek Péter mondj néhány szót magadról.

Egyrészt helyi lakos vagyok, több generációs, és életmód, vagy életminőség tanácsadónak szoktak nevezni általában, egyébként edző vagyok és sportolókkal foglalkozom.

Kérlek mesélj, mi ihlette meg ezt a kondiparkot, kicsit részletesebben.

Őszintén? Részben a lustaság, mert én erre szoktam sétálni reggelente, és ez nagyon kézenfekvő, hogy az ember rögtön le is tud edzeni, mert különben át kell sétálni a Japánkertig, szóval ez részben lustaság.  A másik pedig az, hogy arra gondoltam, ha egy helyi vállalkozó úgy dönt, hogy egy ilyet támogat, akkor egy másik városrészben talán egy másik helyi vállalkozó is kedvet kap, hogy támogasson egy ilyet, és az milyen jó lenne ha teleszórnánk ilyen parkokkal Szentendrét.

Nagyon jó ötlet, és reméljük, hogy ezen jó ötlet és megmozdulás jóvoltából ötletet kapnak mások is és a város más részeiben, esetleg más városokban is fellelhetőek lesznek hasonló megmozdulások és tettre kész emberek. Mesélj még kérlek, hogy kiknek ajánlod pontosan ezt a kondiparkot.

Ahogy a kívánságműsorban szokták mondani, mindenkinek, aki szereti, de tényleg mindenkinek, mert meg lehet találni a lehetőséget, ha nem is itt, de innen 200 méterre van a szenior park, tehát ott is lehet kezdeni. Ez már egy picit nehezebb azt gondolom, de egy gumikötéllel minden megoldható, és még valami, hogy ha valaki keres szakembert, akkor meg lehet „googlizni”, talál olyan szakembert, aki biztos, hogy eljön ide, és segít, megtanítja a gyakorlatokat. Tehát valóban bárkinek.

Köszönjük Péter, mondhatom, hogy egész Szentendre nevében.

(A szenior park a VEKOP 7.2.2.-17-2017-00005 számú pályázati támogatásnak köszönhetően, az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával épült)

Kategória: CikkekMozgás