Stresszoldó foglalkozások 2023-ban - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A foglalkozások a járás lakosai számára INGYENESEK, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötöttek! Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

https://forms.gle/ZjEb1w2owuCNuTPMA

Az alkalmak nem egymásra épülnek, bármelyiken részt lehet venni!

A FOGLALKOZÁSOK HELYSZÍNE: Püspökmajor Klubkönyvtár (2000 Szentendre, Hamvas Béla u.6.)

FELSZERELÉS: Polifoam vagy jógamatrac. (A helyszínen is rendelkezésre áll, de sajátot is lehet hozni). Érdemes kisebb plédet vagy párnát szintén hozni. 

Március 22. 18:00 – VIZUALIZÁCIÓS GYAKORLATOK
Habár a „vizualizálás” kifejezést nem használjuk gyakran, magát a cselekvést mindannyian gyakoroljuk, hiszen például álmodozni mindannyian szoktunk. Képzeletünk rendkívül nagy erővel bír. Ha keretek közé terelve, tudatosan használjuk, akkor csökkenthető a stressz.

Március 29. 18.00 – ONLINE FOGLALKOZÁS – GYERMEK STRESSZOLDÓ TECHNIKÁK – SZÜLŐKNEK

A foglalkozást Lehosik Marianna pedagógia szakpszichológus tartja. Az előadás során a szülők betekintést kapnak a stressz működésébe, valamint kipróbálhatnak egy egyszerű stresszoldó gyakorlatot, amelynek a leírását a jelenlévők emailben megkapák a foglalkozást követően.

Április 5. 18:00 – LÉGZÉS A STRESSZOLDÁS SZOLGÁLATÁBAN
A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket. Ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat rendkívül hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban. 

Április 12. 18:00 – PROGRESSZÍV IZOMRELAXÁCIÓ
A progresszív relaxáció egy könnyen elsajátítható stresszoldó technika, amely gyorsan és jól alkalmazható az élet számos helyzetében. A foglalkozás elméleti bevezetőt, és a technika elsajátítását segítő gyakorlatokat tartalmaz.