Szorongás és aggodalom oldása - 2 alkalmas online kurzus - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A foglalkozás a járás lakosai számára díjmentes.

Csoportvezető: Horváth Judit – pszichológus

Időpont: 2022. 10. 03 és 10.17. este 6 órai kezdettel (a foglalkozások 1-1,5 óra hosszúságúak)

Az előadásra az alábbi linken keresztül tud jelentkezni:

https://forms.gle/SAcJxh6KDqmb49NZ9

A foglalkozás tartalma, célja:

Kismértékű szorongás és aggodalom olykor nagyon hasznos. Motivál minket arra, hogy felkészüljünk egy megmérettetésre, törődjünk az egészségünkkel, vagy éppen időt szánjunk egy fontos probléma megoldására. A szorongás felkészíti a testünket és az elménket arra, hogy szembe tudjunk nézni a veszéllyel, váratlan helyzetekkel. Ilyenkor a szokásosnál feszültebbek és éberebbek vagyunk, jobban tudunk koncentrálni – ameddig el nem hatalmasodik rajtunk ez az állapot.


A szorongás akkor okoz problémát, amikor túl gyakran, túl intenzíven van jelen életünkben, és nem tudjuk oldani. Ilyen esetben szervezetünk folyamatosan készültségi állapotban van, nem tud energiát fordítani a regenerálódásra, ami komoly betegségek kialakulásához vezethet. Emellett a túlzott mértékű szorongás gátolhat minket a mindennapok során is, vezető szerepet vállalva döntéseinkben, viselkedésünkben.


Az Egészségfejlesztési Iroda abban segíti a programra jelentkezőket, hogy hogyan tudják a mindennapi helyzetekben a fölösleges aggodalom mértékét csökkenteni.

Az első alkalom főként elméleti alapokra fókuszál, a második alkalom a gyakorlásra helyezi a hangsúlyt.

A jelentkezést követően küldjük a belépési linket. Regisztráció: https://forms.gle/SAcJxh6KDqmb49NZ9

Kategória: Egyéb