Gyaloglóklub - Budakalász - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Budakalászon több mint 1 éve működik a gyaloglóklub, amelyet a Budakalászi Egészségklubbal együttműködésben indítottunk a csontritkulás világnapján, 2021. október 10-én. Az első gyakorlati foglalkozást megelőzte egy tájékoztató előadás a gyaloglás egészségügyi előnyeiről, a sportszerű gyaloglás alapjairól, valamint az edzés felépítéséről.

A csoporthoz bárki csatlakozhat, aki tud tempósan sétálni. A foglalkozások lényege az állóképesség fokozása, a jó közérzet elérése, megtartása.

Találkozó (időpont változás!): Keddi napokon, a budakalászi Lenfonónál. A gyaloglás általában délután 2 órakor kezdődik, de változás lehet a programban.

Jelentkezés:

Előzetes regisztrációt nem kérünk, de az első alkalom előtt érdemes érdeklődni, és egyeztetni a pontos indulást és a találkozó helyszínét. A későbbiekben zárt Facebook csoportban, illetve kérés esetén levélben történik a kapcsolattartás. Kérdés esetén keresse az EFI kollégákat, vagy a foglalkozás vezetőjét, Lazanyi Editet a +36 70/ 456 0605-ös telefonszámon.

További információk:

A gyalogló edzés szerkezete: rövid bemelegítés – gyaloglás – levezetés. A mozgató-, légző- valamint a szív és érrendszer edzéséhez szükséges a kellő dinamika, a kis kipirulás, verelytékezés.

Öltözet: Az izzadás és a kényelmes mozgás miatt érdemes rétegesen öltözni. Alulra mindenképp ajánlott pamutból készült, jó nedvszívó ruhát venni. Mivel fontos az ízületek védelme, kényelmes sportcipő szükséges.