Stresszoldó foglalkozások - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A foglalkozások a járás lakosai számára INGYENESEK, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötöttek! Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

https://forms.gle/ZjEb1w2owuCNuTPMA 

Az alkalmak nem egymásra épülnek, bármelyiken részt lehet venni!

A FOGLALKOZÁSOK HELYSZÍNE: Szentendrei Japánkert , 2000, Szentendre, Czóbel sétány (A Japánkert Magyarország Egyesület a helyszínt díjmentesen biztosítja számunkra, ezzel is támogatva a helyi lakosság egészségét szolgáló programjainkat.)

FELSZERELÉS: Érdemes polifoamot vagy pokrócot, esetleg kispárnát hozni.

Augusztus 17. 18:00 – LÉGZÉS A STRESSZOLDÁS SZOLGÁLATÁBAN
A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket. Ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat rendkívül hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban. 

Augusztus 24. 18:00 – PROGRESSZÍV IZOMRELAXÁCIÓ
A progresszív relaxáció egy könnyen elsajátítható stresszoldó technika, amely gyorsan és jól alkalmazható az élet számos helyzetében. A foglalkozás elméleti bevezetőt, és a technika elsajátítását segítő gyakorlatokat tartalmaz. 

Augusztus 31. 18:00 – VIZUALIZÁCIÓS GYAKORLATOK
Habár a „vizualizálás” kifejezést nem használjuk gyakran, magát a cselekvést mindannyian gyakoroljuk, hiszen például álmodozni mindannyian szoktunk. Képzeletünk rendkívül nagy erővel bír. Ha kezetek közé terelve, tudatosan használjuk, akkor csökkenthető a stressz. Minden foglalkozás az adott napon 18:00-kor kezdődik.
A foglalkozások helyszíne: szentendrei Japánkert (2000, Szentendre, Czóbel sétány)