Testébresztő Szentendrén - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A Tánc Világnapját követő szombaton, reggeltől estig tartó, folyamatos mozgásprogramokat hirdetünk, melyen a részvétel a járás lakosai számára INGYENES.

Dátum: 2022.04.30

Helyszín: Szentendre, Kocka táncterem, Szentendre, Fehérvíz utca 18.

A regisztráció nem kötelező, de aki szeretne biztos helyet foglalni magának egy adott órára, javasoljuk, hogy az alábbi linkre kattintva jelezze részvételi szándékát:

https://forms.gle/dy9reBSH3ye467ov7

A szükséges felszerelésről:

Az órákon kényelmes sportruházat, és gumi talpú sport váltócipő (a mezítlábas órákon zokni) szükséges! A nem táncos órákon szükség lehet polifoamra, vagy jóga matracra, amit nem tudunk biztosítani. Kérünk mindenkit, törölközőt is hozzon magával!

Mivel két teremben folynak az órák, és az öltöző rész kicsi, kérjük, aki teheti már edző ruhában jöjjön, és csak a váltócipőt hozza magával!

A rendezvény fő szervezője: Erményi Brigitta oktató, és az Egészségfejlesztési Iroda

Célunk, hogy minél szélesebb korosztálynak kedvet csináljunk a mozgáshoz, és bemutassuk milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Bailar Tánciskola, az Etka jóga Kertész Anna vezetésével, a Prímatorna Pintér Andrea vezetésével, a Salsa Fiesta Tánciskola, a Táncvarázs Tánciskola valamint Stefanovics Anna és Tóth Ágnes táncoktatók.

Az órarend alatt, a lap aljára görgetve megtalálható az oktatók bemutatkozása és az általuk tartott órák rövid leírása.

BEMUTATKOZÁSOK:

A tánciskolákról bővebb informácót a saját honlapon találhatnak (lásd fent, a névről átlinkelve).

ERMÉNYI BRIGITTA

Erményi Brigitta rekreációs és egészségfejlesztő szakember vagyok. Masszázzsal, tornával, a test és lélek megismerésével, megsegítésével és karbantartásával foglalkozom évek óta. Egyetemi végzettségeim mellett számos képzést végeztem (pszihodinamikus mozgás és művészetterápia, masszás tanfolyamok, táncok, jóga) és a mai napig folyamatosan képzem magam, hogy minél szélesebb spektrumon, az egyes irányzatok között otthonosan mozogva tudjak segíteni a hozzám fordulóknak. Hiszem, hogy az emberre mint a test, lélek, szellem egységére kell tekinteni holisztikusan. Ha az egyik részt impulzus, hatás éri, az a többi részre is hatással van. Általános célom az önismeret fejlesztése, a testismeret –testtudat fejlesztése a belső folyamatokban segítség nyújtás önismereti folyamatokkal, mozgással,tánccal, meditációval, irányított beszélgetéssel illetve a fizikum egészségben, egységben, rugalmasságban  tartása tornagyakorlatokkal, masszázzsal, tánccal. Ezek mind eszközök, amik segíthetnek továbblépni, nézőpontot váltani, megerősödni, hisz az életminőség fontos. Önmagunkhoz a kulcs nálunk van, a megoldás pedig bennünk.

www.megmozgatlak.hu –fejlesztés alatt, de megnézhető

KERTÉSZ ANNA – ETKA JÓGA

Az 50 év körüli korosztálynak talán még ismerős Etka anyó kicsit hóbortos, de mindig vidám alakja. Anna még közvetlenül ismerte őt, tőle tanult. Az esemény során az Etka-jóga módszerébe ad betekintést.

Az alábbi videóban vele beszélgetünk a módszer erejéről, múltjáról, jelenéről, és jövőjéről.

30  ÉVES A PRÍMATORNA  PINTÉR ANDREA

SPECIÁLIS MAGYAR KOREOGRAFÁLT KONDICIONÁLÓ TORNA KORHATÁR NÉLKÜL MÁR ONLINE IS ELÉRHETŐ!!!

A Prímatorna nem zenés „ugrálós” gimnasztika!

A gyakorlatok a zene hangulatára, dinamikájára épülnek egy meghatározott koreográfia alapján. Előnye, hogy bármikor el lehet kezdeni, korhatár nélkül. A gyakorlatsorok rendszeresen ismétlődnek és folyamatosan változnak, így sem a zenére, sem a gyakorlatokra nem fogsz ráunni.

Kíméli az izületeidet, miközben szórakoztatva formálja az alakodat, megőrzi fiatalos lendületedet és nőies formádat akár 40 év felett is.

A torna nem csak a fizikumodat fejleszti, hanem szellemileg is karbantart.  Javítja a mozgáskoordinációdat, a testtartásod, az egyensúly- és ritmusérzéked.  A változó kor nehézségeire is jó hatással van.

Pintér Andrea: 06 30 399 4465, www.primatorna.hu, http://www.facebook.com/primatorna.pinterandi

TÓTH ÁGI

Mesterségem címere: angol-testnevelés szakos tanár. A mozgás és a zene szeretete végigkíséri életem. 40 éve táncolok, nyolc év néptánccal (
szerb és magyar) kezdtem, közben jött a Szalontánc és így tovább a funky, break, hip-hop, majd a vadulós évek után 😀 eljutottam a
balett, jazz és kortárs tánchoz és innen egy kicsit a latin táncok (merengue, bachata, salsa) felé és persze, a hastánc (14 évig).
Tulajdonképpen, végigtanítottam ezeket az éveket. Saját kisiskolás tánccsoportom az országos 5. helyig vitte a 2000-es években. Sokáig
szalagavató tánckoreográfiákat is betanítottam. Az utóbbi években a kortárs és hip-hop a kedvencem, csakis hobbi szinten. Manapság
többnyire magamnak táncolok, önkifejezésre, stresszoldásra és kikapcsolódáshoz használom.

Elérhetőség: tothagi.energia@gmail.com

Óráim

Hip-hop
 A hip-hop az egy kultúrális irányzat és az urban stílusok egyike. Rap, breakdance, graffiti, de persze funk, disco, soul, dub, reggae, dancehall is. Az “all-style” stílus a ’70-es évektől kezdve alakult ki és magába foglalja a hip-hop, popping, locking (azaz funkstyle), wacking, vogue, krump stílusokat. Ki mit választ, melyiket érzi és milyen zene szól. Freestyle. Jam. Battle.  Ebből kapunk ízelítőt a közös óránkon.

Zsonglőrködés
Hihetetlen könnyen elsajátíthatóak az alapok 3 labda segítségével vagy egy pár meteorral. Közben mindkét agyféltekéd dolgozik, ezért is olyan jó a zsonglőrködés a stresszoldáshoz. A szünet ideje alatt a kertben laza “zsongi”, ha van egy szusszanásnyi időd, gyere, próbáld ki! Készíts el saját meteorodat! Hozz magaddal hozzá egy pár hosszú zoknit vagy erős harisnyát és 4 marék rizst.

MagTánc
A gyökerektől a most-ig. Ki vagyok én? Honnan jövök? Hová megyek? Vajon, itt vagyok? Az örök kérdés, miért vagyok e világra? A test mozdulatai összefonódva a lélek rezdüléseivel. A zene hatása a sejtjeinkre. Testünk felébresztése, mozdulataink tudatos vagy tudattalan használata. Befelé figyelés és a közösség ereje. Gyógyulás és gyógyítás. Igazán interaktív óra, melyet önmagunk felfedezésével és gyógyításával töltünk, miközben felhasználjuk a közösség erejét, az önfeledt és szabad mozgás erejét illetve a különböző zenei stílusokat az ősi Afrikától kezdve a charleston-on
vagy Enya-n keresztül a mai modern előadókig.

STEFANOVICS ANNA

Magamról:

Stefanovics Anna4 évesen szerettem bele a klasszikus balettba, azóta a tánc életem nélkülözhetetlen része lett. Mindig is arra vágytam, hogy táncoljak, táncot tanítsak és koreográfiákat készíthessek. Az alkotás éltet és ad értelmet életemnek. Szentendrén 2018 óta tanítok kortárs-modern táncot fiataloknak, 2020 óta minden korosztály számára tartok órákat.

http://kortarsbalettszentendre.hu/

kortars.balett.tanccsoport@gmail.com

Instagram: @dancefromheart

Facebook: Kortárs&Balett Tánccsoport Szentendre
https://www.facebook.com/kortarsbalettszentendre

A tánccsoportról:

A 2018-ban, Stefanovics Anna és Kósa Zsófia által alapított Kortárs&Balett Tánccsoport jelenleg egyedülállóként képviseli a modern és kortárs táncművészetet Szentendrén. Szeretnénk mindenkit meghívni, hogy megismerkedjen a tánc magával ragadó és csodálatos erejével és megmutassuk, hogy egyéni és közös küzdelmeinkre megoldást jelent az együtt-mozdulás és a zene.

Bővebben az órákról:

Az óvodásokra és általános iskolásokra Kreatív táncórák várnak, 3 időpontban. A tánctechnikák alapjaival való megismerkedés, önkifejezés, testtudat fejlesztés és improvizációs alkotó feladatok kapnak szerepet a 60 perces órákon. 9 év felett a Kortárs-modern tánc előkészítőn már 90 perces alkalmakhoz lehet csatlakozni, azok számára, akiket komolyabban érdekel a tánctanulás. Tréninggyakorlatok, kiegészítő technikák és hosszabb koreográfiak is az órák részét képezik. Nem titkolt cél, hogy olyan alapokat sajátítsanak el a gyerekek, amelyeknek köszönhetően később a fellépő csoport tagjai lehetnek és jövőbeli színvonalas előadások szereplői lehessenek.

A 13 év felettieknek Modern technika és Kortárstánc óra is látogatható, kezdő valamint haladó szinten egyaránt. A fent említett stílusjegyek felhasználásával kombinációkat tanulnak a résztvevők, kreatív feladatok és kihívások színesítik az órákat. Természetesen az erősítés és nyújtás is állandó része az alkalmaknak.

A fellépő csoportba komolyabb táncos előképzettséggel lehet csatlakozni. Heti 3 alkalom alatt koreográfia tanulás, improvizáció, technikai tréning és alapos felkészülés vár az igazán elhivatott táncosokra.

Felnőttek számára a klasszikus balett alapjait a kortárs tánc kreatív szabadságával összekapcsoló Kortárs balett, valamint a harmonikus, teljes testet átmozgató Stretching órák közül lehet választani.

Kategória: Egyéb