Szorongás és aggodalom oldása - online kurzus - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

INGYENES TRÉNING A ZOOM FELÜLETÉN!

Csoportvezető: Horváth Judit – pszichológus

Időpont: 2022.04.11. 18.00

Az előadás az alábbi linken keresztül lesz elérhető: https://us02web.zoom.us/j/81152041790…

(Amennyiben a rendszer egy kódot kér ezt kell megadni: 954189)

A foglalkozás tartalma, célja:

Kismértékű szorongás és aggodalom olykor nagyon hasznos. Motivál minket arra, hogy felkészüljünk egy megmérettetésre, törődjünk az egészségünkkel, vagy éppen időt szánjunk egy fontos probléma megoldására. A szorongás felkészíti a testünket és az elménket arra, hogy szembe tudjunk nézni a veszéllyel, váratlan helyzetekkel. Ilyenkor a szokásosnál feszültebbek és éberebbek vagyunk, jobban tudunk koncentrálni – ameddig el nem hatalmasodik rajtunk ez az állapot.


A szorongás akkor okoz problémát, amikor túl gyakran, túl intenzíven van jelen életünkben, és nem tudjuk oldani. Ilyen esetben szervezetünk folyamatosan készültségi állapotban van, nem tud energiát fordítani a regenerálódásra, ami komoly betegségek kialakulásához vezethet. Emellett a túlzott mértékű szorongás gátolhat minket a mindennapok során is, vezető szerepet vállalva döntéseinkben, viselkedésünkben.


Az Egészségfejlesztési Iroda abban segíti a programra jelentkezőket, hogy hogyan tudják a mindennapi helyzetekben a fölösleges aggodalom mértékét csökkenteni.

Érdeklődés esetén a kurzuson résztvevőknek egy gyakorlat orientált második alkalmat is meghirdetünk.