Anonim telefonos lelki segítség - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A koronavírus járvány kialakulása miatt valamennyien nehéz helyzetbe kerültünk, érthetően nagyobb szorongással, stresszel küzdünk. A bezártság, a szükségszerű, de mindenképpen korlátozó intézkedések miatt érezhetően romlik az emberek kedélyállapota.  A válsághelyzet depresszív hangulatot, nemritkán agressziót generál. Fokozódik a magányérzet, az idősebb korosztály azon felül, hogy a vírus által veszélyeztetettebb, gyakran ellátási problémákkal is küzd. Sajnos szaporodnak a generációk közötti konfliktushelyzetek is. A családok kapcsolattartása sokkal nehezebb, ami tovább fokozza a depresszív hangulatot és a nyugtalanságot.

Nagy gondok adódhatnak az egyes munkahelyeken, kemény dió a fiatal szülők számára kisgyermekeik egész napi elfoglaltságának biztosítása, koruknak megfelelő tájékoztatása. A kamaszok mozgástere, szabadságfoka minimálisra csökkent, a számukra oly fontos, korosztályukkal való személyes kapcsolattartás szinte kivitelezhetetlen. Kétségessé vált az időben letehető érettségi vizsga és a továbbtanulás lehetősége. Igen nehéz feladat mind az iskolások, mind szüleik számára az online oktatás is.

Az internet gyakran rémhíreket közöl a járványról, tovább növelve ezzel a személyes bizonytalanságot. E helyzet javítására törekedve határoztuk el, mint az EFI Lelki Egészségközpontjának pszichológus munkatársai, hogy április 6-ától

minden nap 15-17 óra között

felajánljuk Önöknek anonim telefonos lelki segítségünket.

Szeretnénk, ha megosztanák velünk a helyzet okozta lelki problémáikat, amelyekkel most nem igazán tudnak megküzdeni. Minden korosztály kérdéseire igyekszünk válaszolni, hiteles információkkal szolgálni. Természetesen nem pszichoterápiát kínálunk önöknek, hanem szeretetteljes együtt gondolkodást, gyógyító beszélgetést, kitüntetett figyelmet.

Kérjük önöket, hogy hívjanak bennünket a 06 20 315 4439 telefonszámon, minden nap (pihenő-és ünnepnapokon is) a rendelkezésükre állunk 15-17 óra között.

Várjuk hívásukat, szeretnénk, ha ezt az időszakot könnyebben vészelnék át.

Együtt minden könnyebb!

Vigyázzanak magukra!

A Lelki Egészség Központ pszichológusai