Találjuk ki együtt, hogy mi kerüljön az asztalra! - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Tapasztalataink szerint az egészséges táplálkozás szándéka gyakran ott bukik meg, hogy nem tudjuk kitalálni, mit főzzünk. Néha unalmassá válhatnak a jól bevált receptek is, és szeretnénk valami újat találni. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani egy receptgyűjteménnyel.

Úgy gondoltuk, izgalmas lenne összegyűjteni a környéken élők adott évszaknak megfelelő, kedvenc ételeinek receptjei. A tavaszi ételekkel indítjuk a sort.

Ebben az évszakban már sok zöldség áll a rendelkezésünkre. Ilyenek például a brokkoli, a kelkáposzta, a karfiol, a korai vajbab, a sárgarépa, a mogyoróhagyma vagy a hónapos retek.

A beérkezett recepteket dietetikus kolléganőnk is átnézi, így a közzétett ételek garantáltan megfelelnek az egészséges táplálkozás irányelveinek.

Először a Facebook oldalra tesszük fel a már kiválasztott recepteket, ahol egymás között meg lehet osztani. A beérkezett like-ok alapján ki tudjuk választani a legnépszerűbbeket, így amikor felkerülnek a weboldalunkra, a „helyezést” is jelezzük.

Elsősorban olyan recepteket várunk, amelyek már többször kipróbált ételek, viszonylag egyszerűen elkészíthetők és az alapanyagok könnyen beszerezhetők.

Ha szívesesen megosztaná kedvenc receptjét, küldjön nekünk egy emailt az efi@szeirendelo.hu email címre az alábbiak szerint.

  1. Az email tárgy mezőbe írja be, hogy „kedvenc receptem”
  2. Írja le, hány főre vonatkozik a megadott mennyiség
  3. Sorolja fel az összetevőket, feltüntetve a mennyiségeket
  4. Ha lehetséges, készítsen egy fotót az elkészült ételről (ez kimaradhat)
  5. Röviden írja le, hogyan készíti el az ételt
  6. Adja meg a nevét, amit a recept alá írhatunk. Ez lehet teljes neve, keresztneve, vagy jelige is.