Mozgásfejlesztő babás jóga! - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A baba-mama jóga egy remek lehetőség azoknak az édesanyáknak, akik kisbabájukkal együtt mozogni szeretnének.

A mozgásfejlesztő babás jóga Csíki Mariann és Kuti Judit által kidolgozott innovatív módszer, ahol a babák aktív résztvevők. Óráinkon a kicsik nem “csak úgy elvannak”, amíg az anyukák jógáznak, hiszen éppen a közös mozgást helyezzük a középpontba. Célunk a kapcsolódás mélyítése, a minőségi idő együtt töltése egy biztonságos, elfogadó térben. Az anyaság hullámhegyei és völgyei közt egy biztonságos sziget lehet ez az óra, amikor elengedheted a külvilág dolgait, és csak a babádra és magadra tudsz figyelni.

Az órák ráhangolódással, babamasszázzsal kezdődnek, melyet mondókákkal, dalokkal tarkítunk. Ez többek között megalapozza az érzelmi intelligencia fejlődését, és számos további területen fejleszti a kisbabák későbbi képességeit, a masszázs pedig segíti a biztonságos kötődés kialakulását.

Az anyukákat átmozgató jógagyakorlatok elsősorban a gerincre, a vállakra, és a csípőkre fókuszálnak, hiszen az anyaság ezeket a területeket veszi leginkább igénybe. Megtanuljuk, hogyan célszerű a babát felemelni, miként kímélhetik az anyukák a derekukat, csípőjüket.

A csoportos gyakorlatok és játékok jót tesznek a babák szociális fejlődésének, megtapasztalják a közösségi élményt. A különböző eszközök használata a babák testi fejlődését segíti, az órán minden területet jól átmozgatunk.

Sárközi Sára, óvónő, gyermekjóga és baba-mama jóga oktató.

Elérhetőségek: +36 20 411 3121 telefonszámon, a Baba-Mama jóga Szentendre Facebook oldalon (https://www.facebook.com/babajogaszentendre/), vagy e-mailben: sarkozisarajoga@gmail.com