"Testünk a csoda" - kiállítás - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Már Szentendrén is látogatható március 18 – 23-ig a Játékos Tudomány tárlatból „Testünk a Csoda” kiállítás. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia jóvoltából a Művelődési Központban kapott helyet a kiállítás, mely testünk működését játékosan érdekes információkkal bemutató utazó tárlat, ahol az anatómiai ismereteken kívül rengeteg érdekesség, és fontos tudnivaló is helyet kap.

A gyerekek megismerkedhetnek többek között a helyes táplálkozással, az egészséges életmóddal, a higiéniai szabályokkal és még elsősegély nyújtási ismeretek is helyet kapnak az izgalmas, különleges anyagban. A paravánokon megjelenő anyag színes, informatív és kicsit sem  száraz tudnivalókat,  izgalmas és rendkívül érdekes ismereteket közöl a  8 állomáson összesen több mint  500 képpel és humoros szöveggel.

Az emberi test 8 különböző részre   bontva,  mint pl. a  Szív és az érrendszer, vagy a Tüdő és légzés , az Agy és idegrendszer  és a hozzájuk tartozó eszközök képeznek egy egységet, melyek központi számítógép által vezérelt nagyméretű interaktív játékok, és a gyerekek saját maguk működtethetik.
Azonban nemcsak a diákok látogathatják, hanem délutánonként az Egészséges Városért Közalapítvány jóvoltából szentendrei és környékbeli nyugdíjasklubok is, ahol csoportos idegenvezetést, és ha igénylik, orvosi válaszokat is kaphatnak.  Természetesen várjuk az érdeklődő Altiszti Akadémia hallgatókat is.

Fontos ez a fajta ismeretterjesztés is, hiszen az egészségkommunikáció a sikeres egészségfejlesztés, így a prevenció előszobája is.  A SZEI Egészségfejlesztési Iroda együttműködésével az iskolai és lakossági színtérprogramok közül idén az első nagyrendezvény egy hétig látogatható, az iskolai osztályok hétfőtől – péntekig, rendezett beosztásban, majd délutánonként, valamint szombaton délig a felnőtt lakosság, családok számára is megtekinthető.

Gerőcs Kata

Kategória: Rendezvények