Jótékonysági Mikulásfutás beszámoló + videó! - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

2018 decemberében ismét megrendezésre került Szentendrén a Jótékonysági Mikulásfutás, melyhez az EFI csapata is örömmel csatlakozott.

Remek hangulatban zajlott az idei Mikulásfutás, amely már igazi hagyománynak számít Szentendre városában. Az ünnepek közeledtével különösen öröm volt látni, hogy az esős, rossz idő sem tántoríthatta el a futni és adakozni vágyókat.

A Mikulásfutás ugyanis nem csak a mozgásról, de a jó cselekedetekről is szól. Tavaly közel egy tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a szervezők, és ez a szám valószínűleg idén is hasonló lesz. Jó volt látni, hogy megpakolt szatyrokkal az egész járásból érkeztek résztvevők.  A családok és baráti társaságok jelenléte igazi közösségi eseménnyé varázsolta a rendezvényt. Az összegyűlt élelmiszereket a szervezők a Karitasz segítségével osztják szét a rászoruló családok között.

Az Egészségfejlesztési Iroda sem tétlenkedett. A program ideje alatt vérnyomást mértünk, és az Egészséges Városért Közalapítvány jóvoltából ropogós almát kínáltunk. A megmaradt gyümölcs a rászorulóknak gyűjtött adományba került.

A startpisztoly negyed 11-kor dördült el. Szerencsére addigra már az ég is kitisztult, így a mikulássapkás, rénszarvasagancsos tömeg jó időben indulhatott neki a két kilométeres távnak. A célnál mindenkit jutalom érem várt.  A forró tea és a zsíros kenyér pedig segített feltölteni az energiaraktárakat.

Az iroda két munkatársa is jó példát mutatott. Az irodavezető, Huszárné Kürti Éva és a LEK munkatársa, Kozma Orsolya nem csak adománnyal érkezett, hanem ők maguk is lefutották remek tempóban a távot.

A Mikulásfutás kétségtelenül egy olyan esemény, amely testnek és léleknek is felüdülést jelent. Köszönjük a szervezőknek, hogy részesei lehettünk. Találkozzunk jövőre is!