Stresszoldó gondolkodás - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Stresszoldó gondolkodás

Ébren töltött időnkben szinte folyamatosan járnak a gondolataink, beszélgetünk saját magunkkal. Így értelmezzük a minket körülvevő világot. Ha ez a belső monológunk pontos, akkor jól működünk. Ha azonban pontatlan, tehát gondolataink távol esnek a valóságtól, akkor olyan esetben is stresszt élünk át, amikor az nem indokolt. Ez rossz közérzetet eredményez, és egészségünk szempontjából is káros, hiszen negatív érzéseink hatásait a testünk is elszenvedi.

Ezek az irracionális gondolatok és meggyőződések átalakíthatók reálissá, ha felismerjük a bennünk élő tévhiteket, és átformáljuk negatív belső párbeszédünket.

Az Egészségfejlesztési Irodában irányt mutatunk ahhoz, hogy a mindennapi életben ki tudjuk küszöbölni az irracionális gondolkodásból adódó felesleges stresszt, és így felszabadultabb életet élhessünk.

A programra jelentkezni név, telefonszám és lakóhely (település) megadásával lehet az efi@szeirendelo.hue-mail címen, vagy nyitvatartási időben a következő telefonszámon lehet: +36 20 315 4439. Minden stresszoldó tréningünk egy közös, bevezető alkalommal kezdődik, amin a résztvevők fontos és érdekes információkat kapnak, és kérdéseiket is feltehetik.

Forrás: Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek

Kategória: Stresszoldás