Önérvényesítési tréning - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Önérvényesítési tréning

Önérvényesítésnek azt nevezzük, amikor kiállunk saját magunkért úgy, hogy közben mások jogait nem sértjük. Ez többek között azt jelenti, hogy képesek vagyunk gond nélkül kifejezni személyes igényeinket, nyíltan megfogalmazni ellenvéleményünket, adott esetben nemet mondani, emellett zavartság érzése nélkül el tudjuk fogadni a dicséreteket, és önteltség nélkül tudunk beszélni magunkról.

Aki képes az önérvényesítésre, az oldottabban tud viselkedni munkatársai, barátai, szülei vagy idegenek jelenlétében. A hatékonyabb önérvényesítés bizonyítottan segít leküzdeni a kapcsolatainkban felmerülő szorongást, haragot, neheztelést.

Bizonyos helyzetekben könnyebb, máskor nehezebb megvalósítani ezt a fajta kommunikációt. Az Egészségfejlesztési Iroda programja abban kíván segíteni résztvevőinek, hogy minél több és változatosabb helyzetben tudják képviselni magukat, és csökkenjen azoknak a helyzeteknek a száma, amikor passzívan viselkednek, vagy ellenségeskedő vitákba bonyolódnak.

A programra jelentkezni név, telefonszám és lakóhely (település) megadásával lehet az efi@szeirendelo.hue-mail címen, vagy nyitvatartási időben a következő telefonszámon lehet: +36 20 315 4439. Minden stresszoldó tréningünk egy közös, bevezető alkalommal kezdődik, amin a résztvevők fontos és érdekes információkat kapnak, és kérdéseiket is feltehetik.

Forrás:

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek

Kategória: Stresszoldás