Mit tehetek a munkahelyi stressz ellen? - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Mit tehetek a munkahelyi stressz ellen?

Egyre többen ismerik fel azt, hogy a munkahelyi stressz problémájával érdemes foglalkozni, érdemes időt és energiát szánni enyhítésére, hiszen a fáradozás megtérül.

Bizonyos mértékű feszültség jót tesz, hiszen energiát ad, segít fókuszálni és döntést hozni, motivál, tehát növeli a hatékonyságot. A stressz ezen megfelelő tartománya, a „teljesítményzóna” mindenkinél egyéni. Amikor azonban ebből a tartományból kibillenünk, akkor csökken a hatékonyságunk, ingerlékennyé és motiválatlanná válunk, romlik az ítélőképességünk, és a munkahelyi balesetek száma is megnő.

A stresszt tehát nem kell teljes mértékig száműznünk – nem is tudnánk. A feladatunk inkább az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a munkánk során, és a munka és a szabadidő között is. Az Egészségfejlesztési Iroda programja abban segít, hogy mi magunk milyen változtatásokat tehetünk a munkahelyi stressz enyhítése, megszüntetése érdekében.

A programra jelentkezni név, telefonszám és lakóhely (település) megadásával lehet az efi@szeirendelo.hue-mail címen, vagy nyitvatartási időben a következő telefonszámon lehet: +36 20 315 4439. Minden stresszoldó tréningünk egy közös, bevezető alkalommal kezdődik, amin a résztvevők fontos és érdekes információkat kapnak, és kérdéseiket is feltehetik.

Kategória: Stresszoldás