Légzéstechnikák a stresszoldás szolgálatában - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Lélegezzen fel velünk! – Légzéstechnikák a stresszoldás szolgálatában

Az induló foglalkozásokat és az ezekre történő jelentkezést az aktuális programok fül alatt találja. (Amennyiben nem talál induló csoportot, de a foglalkozás felkeltette érdeklődését, töltse ki jelentkezés lapunkat, és értesítjük az aktuálisan induló eseményről.)

A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket – ezt mindenki tudja.

Arról azonban már kevesebben hallottak, hogy ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat mennyire hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban.

A tudatos és helyes légzés technikáját rövid idő alatt el lehet sajátítani. Néhány jótékony hatása már azonnal érezhető. A rendszeresen végzett légzőgyakorlatok pedig javítják a közérzetünket, segítenek ellazulni, hatékonyan enyhítik a szorongás, a pánikroham és a depresszió tüneteit, emellett csökkentik az ingerültséget, az izomfeszültséget, a fejfájást és a kimerültséget.

Az Egészségfejlesztési Irodában szakembereink segítségével Ön is megtanulhat egyszerű, de nagyszerű feszültségoldó, tüneteket enyhítő technikákat.

Forrás:

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek