Légzés a stresszoldás szolgálatában - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Lélegezzen fel velünk! – Légzés a stresszoldás szolgálatában

A levegővétel az egyik legalapvetőbb működésünk. Általában nem is figyelünk rá, mégis a nap 24 órájában oxigénnel látja el a szervezetünket – ezt mindenki tudja.

Arról azonban már kevesebben hallottak, hogy ez az egyszerű, de létfontosságú folyamat mennyire hatékonyan képes segíteni minket a stresszoldásban.

A tudatos és helyes légzés technikáját rövid idő alatt el lehet sajátítani. Néhány jótékony hatása már azonnal érezhető. A rendszeresen végzett légzőgyakorlatok pedig javítják a közérzetünket, segítenek ellazulni, hatékonyan enyhítik a szorongás, a pánikroham és a depresszió tüneteit, emellett csökkentik az ingerültséget, az izomfeszültséget, a fejfájást és a kimerültséget.

Az Egészségfejlesztési Irodában szakembereink segítségével Ön is megtanulhat egyszerű, de nagyszerű feszültségoldó, tüneteket enyhítő technikákat.

A programra jelentkezni név, telefonszám és lakóhely (település) megadásával lehet az efi@szeirendelo.hue-mail címen, vagy nyitvatartási időben a következő telefonszámon lehet: +36 20 315 4439 Minden stresszoldó tréningünk egy közös, bevezető alkalommal kezdődik, amin a résztvevők fontos és érdekes információkat kapnak, és kérdéseiket is feltehetik.

Forrás:

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek

Kategória: Stresszoldás