Autogén tréning - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

Autogén tréning

Az autogén tréning (AT) napjaink egyik leggyakrabban használt relaxációs módszere, amely jótékony hatással van a testi és a lelki állapotra egyaránt. Orvosi szempontból ez az egyik legtöbbet kutatott, és legjobban megalapozott relaxációs módszer. Előnye, hogy az elsajátítást követően önállóan, szakember vezetése nélkül végezhető.

A gyakorlatok mindennapi alkalmazása által erősödnek testünk öngyógyító folyamatai. Képessé válunk testünk önszabályozó rendszerének befolyásolására, ezáltal a módszer sikerrel alkalmazható például a magas vérnyomás kezelésére, az asztma tüneteinek enyhítésére, és fájdalomcsillapításra. Hatékony olyan pszichés panaszok esetén is, mint a szorongás, vagy a depresszió. A rendszeres gyakorlás eredményeképpen jelentősen hozzájárul életminőségünk és közérzetünk javulásához, csökken a stressz, könnyebbé válik az elalvás, mélyebben és nyugodtabban tudunk pihenni. Megnő a fizikai és pszichés tűrőképességünk, fokozódik a teljesítményünk, és fejlődhet az önismeretünk is.

Az Egészségfejlesztési Irodában szakembereink segítségével kis csoportban sajátítható el az autogén tréning. Ehhez feltétlenül szükséges az egymásra épülő alkalmakon való részvétel, és a tanultak gyakorlása a találkozók között eltelt időben.

A programra jelentkezni név, telefonszám és lakóhely (település) megadásával lehet az efi@szeirendelo.hu e-mail címen, vagy nyitvatartási időben a következő telefonszámon lehet: +36 20 315 4439. Minden stresszoldó tréningünk egy közös, bevezető alkalommal kezdődik, amin a résztvevők fontos és érdekes információkat kapnak, és kérdéseiket is feltehetik.

Forrás:

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület https://www.relaxacio.hu/

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek

 

Kategória: Stresszoldás