A szorongás és az aggodalom oldása - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

A szorongás és az aggodalom oldása

Aggódom, hogy túl sokat aggódom

A két alkalmas foglalkozás jelenleg online érhető el.  Az első előadás elméleti bevezető, a második alkalom erre épülő gyakorlati útmutatóval szolgál.

A foglalkozás vezetője: Horváth Judit, pszichológus

Az induló foglalkozásokat és az ezekre történő jelentkezést az aktuális programok fül alatt találja. (Amennyiben nem talál induló csoportot, de a foglalkozás felkeltette érdeklődését, töltse ki jelentkezés lapunkat, és értesítjük az aktuálisan induló eseményről.)

Kismértékű szorongás és aggodalom olykor nagyon hasznos. Motivál minket arra, hogy felkészüljünk egy megmérettetésre, törődjünk az egészségünkkel, vagy éppen időt szánjunk egy fontos probléma megoldására. A szorongás felkészíti a testünket és az elménket arra, hogy szembe tudjunk nézni a veszéllyel, váratlan helyzetekkel. Ilyenkor a szokásosnál feszültebbek és éberebbek vagyunk, jobban tudunk koncentrálni – ameddig el nem hatalmasodik rajtunk ez az állapot.

A szorongás akkor okoz problémát, amikor túl gyakran, túl intenzíven van jelen életünkben, és nem tudjuk oldani. Ilyen esetben szervezetünk folyamatosan készültségi állapotban van, nem tud energiát fordítani a regenerálódásra, ami komoly betegségek kialakulásához vezethet. Emellett a túlzott mértékű szorongás gátolhat minket a mindennapok során is, vezető szerepet vállalva döntéseinkben, viselkedésünkben.

Az Egészségfejlesztési Iroda abban segíti a programra jelentkezőket, hogy hogyan tudják a mindennapi helyzetekben a fölösleges aggodalom mértékét csökkenteni.

Forrás:

Davis, E. R. Eshelmann, M. McKay: Stresszoldó ​és relaxációs módszerek

Kategória: Stresszoldás