Ésik Judit - Dietetikus, Egészségtan tanár, Táncoktató - Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda

1997-ben diplomáztam Budapesten, az akkori Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar (HIETE – EFK) Dietetikus Szakán. Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) „A gyermek és serdülőkorú tornászlányok táplálkozásának vizsgálata” című előadásommal II. helyezést értem el. 2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) Egészségtan tanár Szakán. Napjainkban kiemelten fontos feladatnak tartom az egészségmegőrzést. Véleményem szerint az egészséges életmódhoz a helyes táplálkozáson kívül a rendszeres testmozgásra is szükség van.

Hiteles szakemberként elmondhatom, hogy többéves versenysport (szertorna, ritmikus gimnasztika, versenytánc) múltam után szereztem 2009-ben a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézetnél (TFTI) Sportoktató szakképesítést, táncsport szakágban, társastánc szakterületen.  2011-ben pedig hivatalosan is zumba oktató lettem B1, B2, Gold szinteken.

Dietetikusi gyakorlatot először az egészségügyben, mint terápiás dietetikus szereztem, a különböző belgyógyászati betegségek (kiemelten a cukorbetegek) dietoterápiája és az étrendtervezés terén. Később a Tisztiorvosi Szolgálatnál (ÁNTSZ) lehetőségem nyílt az egészségnevelés területén, mint prevenciós dietetikus is gyakorlati tapasztalatokat szereznem. Részt vettem lakossági és iskolai táplálkozási programok szervezésében és lebonyolításában, továbbá számos egészségmegőrző rendezvények keretében prezentációk, dietetikai konzultációk tartásában. Pályafutásom során bölcsődei élelmezésvezetőként is dolgoztam. Az elmúlt évek során, mint vállalkozó dietetikus számos médium (televízió, rádió, újság), szálloda, fitness klub táplálkozási szaktanácsadója voltam. A nevemhez fűződik a Vári & Vári Kft Cukrászati Termelőüzem által előállított 9 féle “FANNI” diétás süteménycsalád dietetikai szakvéleményezése. A TÁMOP 6.1.2. Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok keretében számos cégnél és egyesületnél (pl. McDonald’s Magyarország Kft., Kirchhoff Hungária Kft., Zenon Kft., BorgWarner Kft., PartnerGroup Kft., Csákvár Sportegyesület) vettem részt dietetikusként a táplálkozási alprogramok sikeres megvalósításában. Auditorként részt vettem a TÁMOP-6.1.1. Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása c. projektben. A Medicover Eiffel Magánklinikán, továbbá a CBA Üzlethálózat táplálkozási tanácsadójaként is dolgoztam, több céges (pl. Sanofi Aventis, UPC, CISCO) és iskolai felkérésre tartottam és tartok táplálkozással kapcsolatos előadásokat, kóstolókat.

Jelenleg a Szentendrei SZTK, az EFI és a Medicina Egészségközpont dietetikusaként, továbbá a Fitness Akadémia oktatójaként tevékenykedem. Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ), Magyar Diabetes Társaságnak (MDT), Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak (MTT). 2014. áprilisától az MDOSZ egyik budapesti küldötte is lettem.

Kategória: Munkatársak